Skip to main content

Nieuws

I Solisti & Jan Decleir brengen "De Heerser", exclusief voor België te zien in Lommel!

Op woensdag 2 november 2016 organiseert de Stichting Charlotte van der Seijs samen met Cultuurcentrum De Adelberg in de Lommelse Sint-Pietersbandenkerk een bijzondere muziek/ theatervoorstelling met topacteur Jan Decleir.

Samen met het blazersensemble I Solisti del Vento speelt hij – exclusief voor Lommel – “De Heerser”.
Jan Decleir kruipt in de huid van überstaatshoofd en bejubelt met boosaardig plezier de komst van een nieuw politiek tijdperk. De voorstelling is slechts éénmalig te zien in België. Een unieke kans dus om er bij te zijn!

De speech der speechen: Eind jaren zeventig van vorige eeuw schreef Mauricio Kagel het hoorspel Der Tribun. Kagel beluisterde zeven jaar lang honderden speeches van staatshoofden en kwam uiteindelijk tot een uitgekookte versie van de ultieme, groteske politieke redevoering.


Voor deze voorstelling gaf I Solisti del Vento de opdracht aan Dimitri Verhulst om een nieuwe speech te schrijven. Het principe van een ‘modelspeech, een speech der speechen’ blijft onveranderd, Verhulst zorgt voor een actuele invulling en een geheel eigen toets. Jan Decleir kruipt in de huid van überstaatshoofd en bejubelt met boosaardig plezier de komst van een nieuw politiek tijdperk: De toekomst wenkt, de lucht klaart op en zelfs de rozen kleuren blauw. Morgen, morgen is van mij en jou.

Schuinsmarcheerdersmuziek: De muziek bij dit werk is van Kagels hand: 10 Märsche Um Den Sieg Zu Verfehlen, tien marsen om de overwinning te mislopen. Met die marsmuziek wilde hij de authentieke klank van de dorpsfanfare laten weerklinken. Zo wordt met hoempapakoper en schuinsmarcheerdersmuziek het politieke populisme in zijn hemd gezet. ….

Programma  

  • Octet (Stravinsky)
  • De Tribune I Solisti del Vento met Jan Decleir als recitant, onder leiding van Etienne Siebens
  • Suite française (Francis Poulenc) voor 2 hobo's, 2 fagotten, 2 trompetten, 3 trombones, slagwerk en klavecimbel

Mis deze unieke voorstelling niet! I Solisti del Vento & Jan Decleir - “De Heerser” op woensdag 2 november 2016 om 20.15 uur in de Sint-Pietersbandenkerk.

Tickets en info via www.ccdeadelberg.be of tel. 011 55 35 11.

 

Bron: LommelTV 20 oktober 2016
Foto: i solisti