Skip to main content

Nieuws

Kattenbos bevlindert

Een nieuw ‘landmark’ voor Kattenbos is in de maak. Op de plek waar de Leyssensmolen vroeger stond, pronkt binnenkort een indrukwekkende vlindersculptuur. Een werk van kunstenaar Will Beckers, die ook de vlinderwandeling langs het verharde wandelpad creëerde. Dit werk is het sluitstuk van de route én een schitterend herkenningspunt als je Lommel binnenrijdt.

De officiële inhuldiging van het werk is voorzien op zaterdag 22 september aan de Zandstraat in Kattenbos.

Will Beckers over zijn werk
“Het ontwerp is ontstaan tijdens de uitvoering van de vlinderwandeling in Kattenbos. We zien de laatste fase van een vlinder als de ultieme, mooist vormgegeven fase. Maar is dat wel zo? Elk van de 4 cyclussen die de vlinder doorloopt, bezit een prachtige vorm en structuur. Elk even waardevol. In de vlindersculptuur toon ik de laatste levensvormfase: het loslaten van de cocon en de geboorte van de vlinder.

Vanuit de cocon groeit als het ware de ultieme vlinder. De metamorfose in het groeiproces wordt duidelijk door een afdruk, een laatste imprint van de vlindervleugels in de cocon. De vlinder zelf staat op een afstand, bovenop een boomstam die symbolisch vertrekt vanuit de cocon. De boomstam krijgt een extra dimensie omdat hij aangeplant wordt met een plantensoort die het geheel een mooie natuurlijk evolutie bezorgt.

Het werk wordt hoofdzakelijk uitgevoerd in cortenstaal. De vlindervleugels zijn afgewerkt met emaile in schitterende kleurschakeringen met tinten van blauw.”

 

Bron: LommelTV 19 september 2018